Over Afresh

Wim Blonk, oprichter van Afresh, is geboren en getogen in de scheepvaart. Reeds op jonge leeftijd voeren wij met ons eigen schip tussen wisselende bestemming van Duinkerken tot Belgrado. Tijdens deze periode veel ervaringen opgedaan wat praktisch en efficiënt is voor een schip. In 1998 paste ik de tekeningen van ons eerste nieuwbouwschip net zolang aan tot het conform onze wensen was.

Nadien zijn er een 10-tal schepen in eigen beheer opgeleverd. Zowel beun, drooglading als chemicaliëntanker. Daarbij verzorgde ik voor een aantal enkel de afbouw en voor anderen het gehele traject vanaf tekening tot proefvaart. Tevens vormt advisering en begeleiding in het bijbehorende financiële traject een vast onderdeel van de werkzaamheden.

Daarnaast ben ik al enkele jaren betrokken bij verschillende coördinerende functies op evenementen. De overeenkomst tussen maritieme projecten begeleiden en evenementen is dat je een periode een spilfunctie vervuld waarbij doelgericht, coöperatief en inlevend vermogen binnen de gestelde kaders een cruciale rol spelen.

Bijzondere wensen en gecompliceerde vraagstukken vormen een prettige uitdaging op de weg naar continue verbetering. Graag nemen wij de verantwoording voor uw complexe vraagstukken. Om samen met u, en samen met mijn netwerk verder te gaan waar andere stoppen.

Projectbegeleiding nieuwbouw, ombouw, herstel en renovatie.

Bent u op zoek naar ontwerp en realisatie van een nieuw schip, een nieuwe motor, verlenging of enkel een nieuw certificaat? Zoekt u iemand die (bouw)controle uitvoert in binnen- of buitenland, renovatie van bijvoorbeeld uw stuurhuis of herstel na een calamiteit? First of second opinie van uw plannen, ook dan bent u bij ons op het juiste adres.

 

Advisering in de maritieme sector.

Vaak gaat het decennia op dezelfde manier (goed).  Leveranciers en klanten vormen al jarenlang een vaste groep. Toch kan het goed zijn om op enig moment je producten en werkwijze te spiegelen. Sluiten ze nog aan bij de wensen van de doelgroep, zijn we nog concurrerend genoeg voor de komende jaren? Maken we gebruik van de juiste technieken, kiezen we het juiste?

Wij willen graag meedenken en de juiste vragen stellen. Doordat we ook gebruiker zijn van een breed scala aan maritieme producten, weten we wat praktisch en efficiënt is. Weten we wat er in de markt leeft.

Ook voor de binnenvaartondernemer hebben we een toegevoegde waarde. Wil je nieuwbouw, ombouw of renovatie. 

Met behulp van ons netwerk kunnen wij je adviseren bij het maken van de juiste keuzes tijdens de nieuwbouw, ombouw of renovatie van een schip.

Indien gewenst verzorgen wij de gehele begeleiding voor of tijdens het gehele proces.

Aan- en verkoop begeleiding.

Bij de aan of verkoop van een schip komt veel kijken. Hoe ziet het financiële traject eruit? Wat doet de markt, welke waarde past bij mijn schip? Hoe gaat het keuren? Past het schip dat je op het oog hebt bij je? Door onze uitgebreide technische kennis, goede inpunt bij meerdere werven, samenwerking met gerenommeerde makelaars en taxateurs kunnen wij een aanzienlijke toegevoegde waarde vertegenwoordigen voor uw vraagstukken.

 

©2018 Afresh • Disclaimer

Webontwikkeling: 2nd Chapter BV